Jeugd Clinic Boogschieten

Wie heeft stalen zenuwen, kan zich het beste concentreren en heeft het scherpste oog?

Boogschieten voor de jeugd 6 t/m 14 jaar.

Boogschieten is een eeuwenoude sport die iedereen kan beoefenen, zeker ook de jeugd! Het is niet alleen heel leuk maar vereist ook concentratie, discipline en respect!

Om de jeugd in en rond Tiendeveen kennis te laten maken met deze tak van sport hebben wij via De Smederijen van Hoogeveen  jeugd bogen & materiaal kunnen aanschaffen.

Het idee is om een aantal woensdag middagen per jaar een Boogschiet Clinic Jeugd aan te bieden in het MFC de Eiken waarbij we jeugd in de leeftijd 6 t/m 14 jaar gaan leren boogschieten. Iedereen in deze leeftijd categorie is welkom!

Onder begeleiding van deskundig instructeurs leren de kinderen veilig schieten met een handboog De middagen worden begonnen met een uitleg van het materiaal, de basis technieken en de veiligheid instructie door onze enthousiaste instructeurs. Daarna mag iedereen een aantal oefenpijlen schieten om het gevoel te krijgen, terwijl onze instructeurs zullen helpen  met de techniek en de schiethouding te verbeteren terwijl ze uiteraard de veiligheid in de gaten houden.

Na het schieten van de oefenpijlen wordt het serieus, want dan wordt er voor individuele punten geschoten met een kleine prijs voor de winnaars. Na een korte pauze met limonade en wat lekkers worden er teams gemaakt die onderling de strijd aan gaan om de meeste punten te schieten.  De middag wordt afgesloten met fun-shooting: afval race, ballonnen schieten, poker, etc.

Deze jeugd workshops zullen (waarschijnlijk) gaan plaats vinden op de woensdagmiddag en zijn gratis toegankelijk voor iedereen tussen de 6 en 14 jaar. Onder begeleiding van deskundig instructeurs leren de kinderen veilig  schieten met een handboog. De middag  wordt afgesloten met fun-shooting: afval race, ballonnen schieten, poker, etc. dus kortom een hele leuke en leerzame middag!
Zodra wij meer informatie hebben zullen we jullie uiteraard op de hoogte houden via de PraotPaol, maar vindt je het leuk om je alvast op te geven dan kan dat via het onderstaande formulier. We houden je dan ook meteen op de hoogte zodra we wat meer weten!
Aanmeldingsformulier Jeugd Clinics Boogschieten
* Verplicht veld