Nieuw type clubboog: Traditionele houten Longbow

Hallo Leden,

Sinds gisteren is de club een mooie boog rijker; de Oakridge Mongo Longbow, een traditionele houten boog met een trekkracht van 20 pond. Deze boog is geschikt voor zowel recht- als linkshandigen dus als je het leuk vind mag iedereen die dat wilt gebruik gaan maken  van deze boog. Er zitten 3 houten pijlen bij de boog. Zie de foto’s voor meer details.

Omdat het eigenlijk jammer vonden dat we als vereniging maar een type boog (tot nu toe) gebruiken hebben we besloten om de komende tijd te investeren in een tweetal type bogen. De eerste (longbow) is nu dus aangeschaft en in de loop van het jaar gaan we ook een compound boog aanschaffen waarmee geoefend kan gaan worden.

Omdat we denken dat best veel leden eens willen gaan schieten met deze type bogen willen we jullie vragen om het volgende in acht te nemen:

– Vooraf even melden bij Freddy, Edwin, Kees, Jannie of Jasper dat je de boog wilt gaan gebruiken.

– Bij meerdere aanmeldingen die dag wordt er onderling tussen de liefhebbers afgesproken wie wanneer met de boog schiet.

– Maximaal gebruik is 1 uur bij weinig aanmeldingen of een half uur bij veel aanmeldingen, zodat iedereen de kans krijgt om hiermee te schieten. Je mag natuurlijk ook met 2 of meer mensen om de beurt schieten en zo je de tijd kunt delen.

– Indien je al (veel) vaker met de boog hebt geschoten gaan ‘nieuwelingen’ voor

We hopen dat dit redelijk klinkt en heeft iemand aanvullingen dat horen we dit graag.

Het bestuur.

Geef een reactie